Hvad er god networking?

Hvad er god networking?

Jeg fik lyst til at dele min måske lidt kritiske holdning, men som jeg tror det vil gavne manges networkings oplevelse.

For mig kan god networking beskrives med et ord:

Gensidighed

Der er desværre en udbredt misforståelse (som jeg jo selv en gang var en del af), som tror at det at netværke, handler om at suge viden og muligheder ud fra personen overfor.

Det er det ikke – så kaldes det ikke et netværks møde, men derimod en jobsamtale, konsulent sparring, kundemøde, eller ligende.

For mig er at netværke, noget som gavner begge parter.

Det behøver ikke være forbundet med forretning, men begge skal gå derfra med en følelse af, at det var ens tid og energi værd, og at begge er blevet ’rigere’ efter mødet. Hvis kun en har den følelse, er det netværks udnyttelse, og det er ikke en fair måde at ‘netværke’ på.

Jeg tror selv på vi altid blivere rigere i mødet med andre mennesker, men jeg har også fundet mig i siturationen hvor vi ikke mødes som mennesker, men derimod at jeg bare er en videns/netværks ressource. For mig, er det IKKE at netværke.

Derfor er ”gensidighed” det vigtigste for mig, når jeg vælger dem jeg vil netværke med.

Men hvad tænker du – Hvad er god #networking for dig?

Se det oprindelige opslag på LinkedIn HER | 8100+ visninger | 91 likes | 60 kommentarer